itulau_fanua

Tala Fou

O lenei lomiga o le 200th o Uday Devgan, MD's "Back to Basics" koluma mo Eye Surgery News. O nei koluma na aʻoaʻoina ai fomai tipitipi fou ma poto masani i itu uma o le taotoga o le cataract ma tuʻuina atu fesoasoani taua i le faiga o taotoga. e fa'afetai ma fa'amalo ia Uday mo lona sao i le fa'asalalauga ma lona sao i le fa'aatoatoaina o le tomai o le ta'otoga fa'apitoa.
I le tautoulu o le 2005, na ou amataina ai lenei koluma "toe foʻi i faʻavae" i le galulue faʻatasi ma faatonu o Healio / Ocular Surgery News, toe iloilo faʻavae o le faʻataʻitaʻiga ma le taotoga faʻasolosolo.
I le taimi nei, toeitiiti atoa le 17 tausaga mulimuli ane, ma i le numera 200 i la tatou mekasini masina, ua suia tele le taotoga o mata, aemaise lava le taotoga o le mata o le mata. i tausaga uma.
Ua faia e masini Phaco ni laa tetele i le jet ma le ultrasonic energy delivery.O auala muamua na ofi 3 mm lautele pe sili atu foi, e faaaoga ai le kalave infusion ma le faatapulaaina o le malosiaga o le ultrasound. O masini faaonaponei ua ofoina atu nei infusion faamalosia, mataituina o le mamafa malosi, ma le malosi o le modulation mo le sili atu le mautu. potu pito i luma.Sefulu tausaga talu ai, matou te faʻaogaina i le phaco lua-lima e vavae ese ai le infusion mai le nila phaco, lea na faʻaaogaina e aunoa ma se silicone cannula. A o lenei mea na faʻatagaina ai le faʻaogaina o ni tipi se lua, e itiiti ifo i le 2mm le lautele, e leʻi lautele. faʻaaogaina i le Iunaite Setete. Matou te toe foʻi nei i le coaxial ultrasonography, e ui lava i se laʻititi laʻititi, i le ogatotonu o le 2mm range.O matou ultrasound system i le taimi nei e maua ai le saogalemu ma le saʻo e leʻi tupu muamua mo le taotoga o cataract.
Sa i ai multifocal IOLs 200 masina talu ai, ae o latou mamanu na sili atu ona leaga nai lo le mea o loʻo ia i tatou i aso nei. Fou trifocal ma bifocal diffractive IOL designs e maua ai le tele o vaʻaiga lelei e aunoa ma ni mata tioata. , lea e leʻi i ai le mautu o le hydrophobic acrylic IOLs matou te faʻaaogaina i aso nei. Matou te ofoina atu foʻi IOL toric i tikeri eseese ma i le tele o mamanu IOL eseese. Ua matou oʻo mai i le faaiuga e le sili atu le lelei o le laʻititi, ma matou ' e sili atu le i ai o se IOL sili e manaʻomia ai se tipi 2.5mm nai lo se faʻataʻitaʻiga laʻititi e manaʻomia e ala i se tipi 1.5mm. Faʻaauau le faʻalauteleina o tioata faʻalautele, ma mamanu fou e faʻaoga IOL o loʻo i totonu o le paipa (Ata 1). i le lumanaʻi, fetuutuunai intraocular tioata o le a mafai ona toe faʻafoʻisia le vaʻai talavou moni i a tatou gasegase.
O lo matou faʻaogaina o tioata intraocular ua matua faʻaleleia atili ai le saʻo saʻo, lea na aumaia ai le taotoga faʻataʻitaʻi i le pito i luma. Lelei biometrics, e le gata i fua axial umi ma fua faʻataʻavalevale, ua matua faʻaleleia le saʻo saʻo ma o loʻo agaʻi i luma ma sili atu faʻatulagaina. i se tulaga e le o toe umi ae suia ai le manatu o se fua faʻatatau e tasi e ala i le faʻaogaina ma le faʻaleleia o metotia faʻatatau o fana e faʻaaoga ai le tele o tagata ma le atamai faʻapitoa. ta'otoga fa'ama'i e aoina ai fa'amaumauga mo le fa'aauauina pea o le fa'aleleia o taunu'uga fa'asaga.
O a matou taʻaloga taʻavale ua oʻo mai i se auala umi i masina ua tuanaʻi 200. E ui o loʻo i ai pea le faʻavae o le taotoga o le intraocular, ua matou fausia i luga e ausia ai taunuʻuga sili atu mo a matou gasegase. E tatau i fomaʻi tipitipi uma ona vaʻavaʻai i a latou tekinolosi o loʻo iai nei ma faʻaalia le auala latou te faagaoioia i aso nei e sili atu nai lo le 10 tausaga talu ai. Femtosecond lasers, intraoperative aberrometers, faiga faʻainisinia taʻavale taʻavale, ma ulu-up 3D faʻaaliga o loʻo avanoa nei i totonu o matou potu taʻavale. O le faʻaaogaina o potu pito i luma IOLs o loʻo faʻaitiitia i le tele o auala eseese e faʻamautinoa ai. le IOL i le sclera.Within subspecialties, atoatoa vaega tipitipi fou ua atiina ae, e pei o le minimally invasive glaucoma taotoga ma lamellar keratoplasty.E oo lava intraocular lens extractions, masani ona faaaoga mo le densest cataracts, ua tupu mai tulaga extracapsular extractions (e manaomia sutures tele. tapuni se tipi na faia i seleulu) i le tusi lesona ala tipi tipi la'ititi la'ititi, lea e fa'apena fa'alava fata mo fa'amaufa'ailoga lelei i se taimi itiiti, ma suture, pe a iai.
Ou te fiafia lava e maua le lomiga lolomi o Healio/Ocular Surgery News i luga o laʻu kesi faalua i le masina, ae ou te mauaina foi aʻu lava e faitau i imeli Healio toetoe o aso uma ma suʻesuʻe soo i luga o le initaneti o lomiga e sili ona ou fiafia i ai. avea ma faʻaoga lautele o le vitio, lea e mafai nei ona tatou fiafia i ai i luga oa tatou telefoni ma papalama i le faʻamalamalamaga maualuga. I lenei tulaga, 4 tausaga talu ai na ou fatuina ai se saite aʻoaʻoga saoloto e taʻua o CataractCoach.com e faʻasalalau se vitio fou, faʻasaʻo, faʻamatalaina i aso uma. (Ata 2) E pei o lenei tusitusiga, o loʻo i ai vitio 1,500 o loʻo aofia uma ai autu i le taotoga o le faʻamaʻi. Afai e mafai ona ou tausia 200 masina, o le a tusa ma le 6,000 vitio. E mafai ona ou mafaufauina le ofoofogia o le lumanaʻi o le taotoga o le cataract.


Taimi meli: Iul-22-2022