itulau_fanua

Tala Fou

Fa'amatalaga a le Fa'atonu:O ofisa o le soifua maloloina ma tagata atamamai na tali atu i popolega autu mai tagata lautele e uiga i le lona iva ma le lata mai ole COVID-19 faʻamaʻi puipuia ma faʻatonutonu taʻiala na faʻasalalau ia Iuni 28 i le faʻatalanoaga ma le Xinhua News Agency i le Aso Toʻonaʻi.

Aso Tona'i

Na ave e se tagata faigaluega fomaʻi se faʻataʻitaʻiga swab mai se tagata nofomau mo suʻega nucleic acid i se faʻalapotopotoga i le itumalo o Liwan i Guangzhou, le itumalo o Guangdong i Saute Saina, Aperila 9, 2022. [Ata/Xinhua]

Liu Qing, o se ofisa i le ofisa o le National Health Commission o le puipuiga ma le puleaina o faamai

F: Aisea ua faia ai ni suiga ile ta'iala?

A: O fetuunaiga e faʻavae i luga o le faʻafitauli lata mai o faʻamaʻi, uiga fou o faʻalavelave iloga ma aafiaga i sone pailate.

O le tele o taimi na afaina ai le atunuʻu i faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o aiga i lenei tausaga ona o le faʻaauau pea o le faʻamaʻi o le siama i fafo, ma o le maualuga o le feʻaveaʻi ma le gaoi o le Omicron variant ua faʻaopoopoina ai le malosi i le puipuiga a Saina.O le iʻuga, na faʻasalalau e le Fono a le Setete o le Puipuiga ma le Pulea Mechanism ni faiga fou i luga o se faʻataʻitaʻiga i totonu o taulaga e fitu na maua ai tagata malaga i totonu mo le fa vaiaso ia Aperila ma Me, ma maua ai faʻamatalaga mai faiga faʻalotoifale e faʻatulagaina ai le pepa fou.

O le lona iva o le fa'aleleia o faiga fa'ama'i o lo'o iai ma e le fa'ailoaina se fa'amalieina o le taofiofia o siama.Ua taua nei le faʻamalosia o le faʻatinoina ma le faʻaumatia tulafono le manaʻomia e faʻaleleia ai le saʻo o taumafaiga anti-COVID.

Wang Liping, o se tagata suʻesuʻe i le Nofoaga Autu a Saina mo Faʻamaʻi ma Puipuiga

F: Aisea na fa'apu'upu'u ai taimi o karantina?

A: O suʻesuʻega ua faʻaalia o le Omicron strain e puʻupuʻu le taimi faʻamaʻi e lua i le fa aso, ma o le tele o faʻamaʻi pipisi e mafai ona iloa i totonu o le fitu aso.

O le taʻiala fou o loʻo taʻua ai o tagata femalagaaʻi i totonu o le a feagai ma le fitu aso o le tuʻufaʻatasiga tutoʻatasi sosoo ai ma le tolu aso o le mataʻituina o le soifua maloloina i le fale, nai lo le tulafono muamua o le 14 aso o le centralized quarantine ma le fitu aso o le mataʻituina o le soifua maloloina i le fale.

Ole fetuutuunaiga ole a le fa'atuputeleina ai le a'afiaga ole sosolo ole siama ma fa'aalia ai le fa'atonuga ole fa'atonutonu sa'o ole virus.

F: O le a le mea e filifili ai mo le taimi e faʻafeiloaʻi ai le tele o suʻega nucleic acid?

A: O loʻo faʻamalamalamaina e le taʻiala e faapea, pe a tupu se faʻamaʻi i le lotoifale, e leai se manaʻoga e faʻataʻitaʻiina le tele o suʻega pe a faʻaalia e suʻesuʻega faʻamaʻi e manino le mafuaʻaga o faʻamaʻi ma le laina o faʻamaʻi ma e leai se faʻasalalauga lautele o le siama na tupu.I ia tulaga, e tatau i pulega faʻapitonuʻu ona taulaʻi i le suʻega o tagata nofoia i nofoaga lamatia ma fesoʻotaʻiga o mataupu faʻamaonia.

Peita'i, e mana'omia le su'esu'ega tele pe a le manino le filifili fe'avea'i ma o le fuifui ua lamatia le sosolo atili.O lo'o fa'amatalaina fo'i e le ta'iala tulafono ma ta'iala mo su'ega tele.

Chang Zhaorui, o se tagata suʻesuʻe i le CDC Saina

F: E fa'afefea ona fa'asinoina nofoaga maualuluga, feololo ma maualalo tulaga lamatia?

A: O le tulaga o le maualuga, feololo ma le maualalo o lamatiaga e naʻo le itumalo o loʻo vaʻaia ni faʻamaʻi fou, ma o isi itulagi e manaʻomia le faʻatinoina masani o faʻamaʻi, e tusa ai ma le taʻiala.

Dong Xiaoping, o le pule o le virologist i le Saina CDC

Q: O le a fa'aleagaina e le BA.5 subvariant o Omicron le a'afiaga o le ta'iala fou?

A: E ui lava ina avea le BA.5 ma faʻamaʻi mataʻutia i le lalolagi atoa ma faʻaosoina faʻamaʻi pipisi i le lotoifale talu ai nei, e leai se eseesega iloga i le va o le pathogenicity o le galu ma isi vaega ole Omicron.

O le taʻiala fou ua faʻamamafa atili ai le taua o le mataʻituina o le siama, e pei o le faʻateleina o le tele o suʻega mo galuega maualuga ma le faʻaaogaina o suʻega antigen e fai ma meafaigaluega faʻaopoopo.O nei faiga o lo'o aoga pea ile BA.4 ma le BA.5 strains.


Taimi meli: Iul-23-2022