itulau_fanua

Tala Fou

E 1 le fa'ama'i o le manuki pox i le Itumalo o Montgomery ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia i Texas atoa.Na maua e se tamaloa se tui manuki mai tagata faigaluega tausi soifua maloloina i le nofoaga autu o tui i Paris Edison ia Iulai.
E 1 le fa'ama'i o le manuki pox i le Itumalo o Montgomery ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia i Texas atoa.Sebastian Booker, 37, o Houston, na maua i se tulaga ogaoga o le gataifale i le vaiaso talu ona auai i le Dallas Music Festival i le aso 4 o Iulai.
E 1 le fa'ama'i o le manuki pox i le Itumalo o Montgomery ma o lo'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia i Texas atoa.Ia Iulai, na aoina ai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Houston ni faʻataʻitaʻiga se lua.O Houston o se tasi o taulaga muamua i le US na tuʻuina atu faʻamaumauga o otaota e vaʻai ai faʻasologa o faʻamaʻi COVID-19.O se fa'ailoga fa'atuatuaina lea i taimi uma o fa'ama'i.
Ua lipotia mai e le Itumalo o Montgomery le 1 o mataupu o le manuki pox a o faʻaauau pea ona faʻateleina i Texas ma le atunuʻu atoa.
Na pau le mataupu i le itumalo na lipotia i le amataga o lenei taumafanafana i se tamaloa i le 30s o ona tausaga, e tusa ai ma le Montgomery County Public Health District.Ua toe malosi o ia mai le siama.
O le mataupu muamua o manuki masusu i Texas na lipotia i Dallas County ia Iuni.E oʻo mai i le taimi nei, ua lipotia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina 813 mataupu i Texas.O i latou nei, e 801 o alii.
I HoustonChronicle.com: E fia ni fa'ama'i pipisi o manuki o lo'o iai i Houston? Su'esu'e le sosolo o le siama
O Jason Millsaps, o le faatonu sili o le Ofisa o Faalavelave Tutupu Faafuasei ma le Saogalemu Faalelotoifale a le itumalo, na taʻua i le Aso Gafua e faapea, na o le 20 tui o manuki na maua e le itumalo o le soifua maloloina.
"E leai se mea e popole ai," o le tala lea a Millsaps e uiga i le numera o tui na maua e le itumalo.Na ia faʻaopoopo mai o fomaʻi ma tagata gasegase e maua i le siama e mafai ona maua nei tui.
E oo mai i le aso 10 o Aukuso, ua amata ona auina atu e le pulega o le soifua maloloina o le setete se isi fagu faaopoopo e 16,340 o tui o le JYNNEOS monkeypox i matagaluega o le soifua maloloina i le lotoifale ma itumalo o le soifua maloloina lautele.O le tufatufaga e faʻatatau i le aofaʻi o tagata e ono maua i le siama i le taimi nei.
Monkeypox o se fa'ama'i viral lea e amata i fa'ailoga e pei o le fiva, ulu tiga, tiga o maso, fulafula o le lymph, ma'alili, ma le vaivai.E le'i umi ae aliali mai se mageso e pei o pimples po'o ma'i.O le mageso e masani ona aliali muamua i luga o foliga ma gutu ona sosolo atu lea i isi vaega o le tino.
E mafai ona sosolo mai le tane i le tagata e ala i le fa'afeso'ota'i sa'o ma sua o le tino e pei o mageso, pa'u, po'o le faua.E mafai fo'i ona fa'asalalauina e ala i feso'ota'iga fa'afesaga'i faaumiumi e ala ile matāua o le ea.Ole tele ole pepesi ole manuki ile taimi nei ua alia‘e mai i tamaloloa o loo faiaiga ma alii, ae soo se tasi e fesootai tuusa‘o ile pa‘u ile pa‘u pe sogi atu i se tagata ua aafia e mafai ona maua ile virus.
“Faatasi ai ma le siisii ​​o mataupu o manuki i le lalolagi atoa, e le o se mea e ofo ai le sosolo o le siama i Texas,” o le tala lea a Dr. Jennifer Shuford, le pule sili o le epidemiologist a le setete."Matou te mananaʻo ia iloa e tagata poʻo a faʻailoga ma afai o iai, ia aloese mai le vavalalata vavalalata ma isi tagata e mafai ona faʻasalalauina le faʻamaʻi."
Na faalauiloa e le pulega a Biden i le vaiaso talu ai se fuafuaga e faalautele ai le utiuti o le atunuu e ala i le suia o auala tui.O le fa'asino atu o le nila i le pito papa'u o le pa'u nai lo le loloto o le ga'o e mafai ai e le au ofisa ona tui le tasi-lima o le fua muamua.Fai mai ofisa feterale, o le suiga o le a le afaina ai le saogalemu poʻo le aoga o le tui, naʻo le pau lea o le FDA faʻamaonia tui i totonu o le atunuʻu e puipuia ai manuki.
I Harris County, o le Houston Department of Health na fai mai o loʻo faʻatali se isi taʻiala mai le Centers for Disease Control and Prevention e amata faʻaaoga le auala fou.O matagaluega uma o le soifua maloloina e manaʻomia le toe aʻoaʻoina o tagata faigaluega soifua maloloina - o se faʻagasologa e mafai ona tele aso - ma maua ni tui eseese e faʻatino ai tui talafeagai.
O le Aso Lulu o Dr. David Pearce, le pule sili o le fomaʻi o Houston, na taʻua e faapea o se fusuaga a le atunuu i lea lava ituaiga tui e mafai ona oo atu ai i faafitauli o sapalai.Ae “matou te lei faamoemoeina lena mea i le taimi nei,” o lana tala lea.
“Matou te faia a matou meaaoga e ala i le suʻeina o a matou suʻesuʻega ma aʻoaʻoga anotusi,” o lana tala lea."E mautinoa lava e alu ai ni nai aso, ae faʻamoemoe e le sili atu ma le vaiaso e iloa ai."


Taimi meli: Aukuso-15-2022